Ovatko Turkin hammashoidot turvallisia?

Hammashoidoissa turvallisuus on tietenkin aina hintaakin tärkeämpi asia. Moni saattaakin miettiä, ovatko Turkin hammashoidot turvallisia, sillä etenkin hammashoitojen hyvin edulliset hinnat voivat saada hälytyskellot soimaan. Turkissa on kuitenkin hyvin korkealaatuisia hammasklinikoita, koulutettua henkilökuntaa ja laadukkaita hammasmateriaaleja. Lue seuraavaksi lisää hammashoitojen turvallisuudesta Turkissa.
hammaslääkäri

Hammashoitojen turvallisuus maassa

Turkin hammashoidot, kuten vaikkapa implantin asennus, eivät ole vähemmän turvallisia kuin Suomessakaan. Eräs asia kannattaa kuitenkin ottaa huomioon; valitsemansa klinikan tiedot kannattaa aina tarkastaa etukäteen. Maan klinikoiden taso nimittäin vaihtelee jonkin verran. Etenkin yksityiset klinikat ovat kuitenkin maassa erittäin korkealaatuisia.

Turkin laadukkaat yksityisen hammasklinikat tarjoavat hygieeniset tilat, uusinta teknologiaa ja sertifioidut materiaalit hammashoidoissa. Hammashoitoihin käytettävät materiaalit, kuten hammasimplantit, eivät siis ole sen huonompilaatuisia kuin Suomessakaan, vaikka hinta onkin edullisempi. Edullinen hintataso johtuu maan yleisestä edullisesta hintatasosta ja muun muassa matalammasta verotasosta. Koulutetut hammaslääkärit osaavat takuulla asiansa ja usein heillä on jopa vuosikymmenten kokemus. Turkin klinikoilla hammaslääkäreiden tutkintotodistuksen ja sertifikaatit ovat yleensä aina klinikan seinällä näkyvillä. Suomalaisen potilaan ei tietenkään tarvitse lähteä Turkkiin asti vain niitä tarkastamaan, sillä hammasklinikat tarjoavat henkilökuntansa koulutus- ja työkokemushistorian esittelyn yleensä jo sivustollaan.

Vaikka maan yksityisen klinikat ovatkin yleisesti ottaen erittäin turvallisia, on kuitenkin aina järkevää tutustua klinikan tietoihin jo ennen hammashoidon varaamista. Tutustu etenkin klinikan nettisivustoon, sertifikaatteihin ja todistuksiin sekä asiakkaiden palautteisiin.
Monien klinikoiden laadun takaa myös niiden tarjoama takuu hoidoilleen. Kannattaakin tarkastaa myös, millaisen takuun mikäkin klinikka tarjoaa. On tärkeää, että klinikka esimerkiksi tarjoaa hoitoa jälkikäteen, jos ongelmia ilmenee potilaan jo palattua Suomeen.

Pyydä paras tarjous hammashoidolle jo tänään

Turkin yleisen terveydenhoidon turvallisuus

Turkin terveydenhuollon taso on useimmissa maan kaupungeissa asianmukainen ja maan suurissa kaupungeissa korkea. Isoimpien kaupunkien ulkopuolella terveydenhuollon tason ei silti voida odottaa olevan suomalaisille tutun pohjoismaisen standardin mukainen. Vaikka Turkin julkisen terveydenhuollon sairaanhoitoa on myös kehitetty merkittävästi viime vuosina, se ei silti vastaa kaikkialla Suomen tasoa. Edes maan yliopistolliset sairaalat ja yksityissairaalat eivät välttämättä vastaa suomalaisten käsitystä länsimaiden hoidon tasosta. Englantiakin osataan julkisessa terveydenhuollossa melko harvoin, mutta kannattaa ottaa huomioon, että yksityisillä klinikoilla on yleensä erittäin kielitaitoiset hammaslääkärit ja muu henkilökunta. Niillä pärjää siis usein loistavasti englannin kielellä.

Suomalaiset käyttävät kuitenkin maassa pääasiassa yksityisten klinikoiden palveluita ja niiden taso on yleisesti ottaen hyvin korkea. Taso on korkea etenkin suurimmissa kaupungeissa, kuten Ankarassa, Antalyassa ja Istanbulissa, sekä suurissa lomakohteissa.

Akuutit hätätilanteet

Hammashoitopotilaille ei yleensä tule matkan aikana vastaan minkäänlaisia hätätilanteita. Kaikkeen on kuitenkin syytä varautua varmuuden vuoksi vieraassa maassa. Mikäli hammashoidon jälkeen tarvitsee esimerkiksi särkylääkettä hampaan ja suun särkyä varten, löytyy yleensä alueelta monia apteekkeja. Ota kuitenkin huomioon, että Turkin apteekit ovat yleensä kiinni sunnuntaisin ja ne menevät myös lauantaisin melko aikaisin kiinni. Jokaisella alueella on kuitenkin aina yksi apteekki, joka on auki kellon ympäri. Apteekki on ainoa keino saada ostettua särkylääkettä, sillä reseptivapaita lääkkeitä ei myydä päivittäistavarakaupoissa.

Turkissa voi myös hätätilanteessa hakeutua mihin tahansa sairaalaan. Joissain lomakohteissa voi jopa kutsua yksityislääkärin myös hotellille.

Lisäksi maassa toimii sama hätänumero kuin Suomessakin, eli 112. Hätänumero toimii suomalaisista liittymistä ilman suuntanumeroita. Maassa on käytössä myös terveysministeriön kehittämä älypuhelimiin ladattava sovellus, jonka nimi on 112 Acil Yardim Butonu. Sen avulla pystyy lähettämään nopeasti sijaintinsa hätäkeskukseen.

valkoiset hampaat

Maan yleinen turvallisuus

Turkin yleinen turvallisuustilanne on vakaa, se voi myös heikentyä nopeasti. Matkustustiedotteeseen kannattaa aina tutustua ennen matkan suunnittelua. Esimerkiksi tälläkin hetkellä suositellaan välttämään matkustamista tiettyihin osiin maata. Lisäksi esimerkiksi koronapandemian aiheuttamia rajoituksia kannattaa seurata maan osalta ennen matkustamista.

Lisäksi esimerkiksi suurissa kaupungeissa voi puhjeta mielenosoituksia, jolloin mielenosoitusten lähistöltä on poistuttava välittömästi.

Katurikollisuus maassa ei ole yleistä, mutta varovaisuutta kannattaa noudattaa etenkin turistikohteiden taskuvarkaiden ja erilaisten ajoittaisten turistien huijausyritysten varalta.
Esimerkiksi rankkasateiden aiheuttamat tulvat, metsäpalot ja maanjäristykset ovat myös mahdollisia. Maanjäristyksen seurauksena maassa on myös tsunamin vaara Egeanmerellä, Välimerellä ja Marmaranmerellä.

Hanki kauniimpi hymy edulliseen hintaan Turkissa

Turvaohjeet hammasmatkailijalle

Hammashoitojen lisäksi matkustajan kannattaa huolehtia yleisistä matkustamiseen liittyvistä turva-asioista, jotta matka sujuu mukavasti. Suomen ulkoministeriölle esimerkiksi kannattaa tehdä matkustusilmoitus, jotta ministeriö voi ottaa kriisitilanteessa sinuun yhteyttä. Tärkeistä matkustusasiakirjoista kannattaa myös ottaa kopiot ja säilyttää ne erillisessä paikassa. Matkavakuutus on myös hyvä idea Turkkiin matkustaessa. Se korvaa esimerkiksi lääkärikäynnit, joista voi kertyä maassa yhden yön osalta yli 1 000 euron lasku.

Turvaohjeet kannattaa myös tarkastaa kohteen mukaan ennen matkaa. Eri Turkin alueilla tai paikkakunnilla voi nimittäin olla hieman erilaisia turvaohjeita turisteille. Esimerkiksi taskuvarkauden ovat lähinnä rantojen ja suurten turistikohteiden ongelma ja joillekin alueille matkustamista ei turvallisuussyistä välttämättä suositella ollenkaan tiettynä aikana.

Lopuksi

Hammashoidot Turkin yksityisillä klinikoilla ovat yleisesti ottaen erittäin turvallisia ja laadukkaita, mutta kiinnitä aina huomiota klinikkaan, matkustusajankohtaan ja mahdollisiin matkustuskohteen ongelmiin, joihin on syytä varautua. Valitsemalla laadukkaan klinikan ja sopivan matkustusajankohdan, saat hampaasi kuntoon jopa 70 % alennuksella osaavien ammattilaisten avulla ja turvallisessa kohteessa.
Hanki kaunis hymy edulliseen hintaan johtavalta klinikalta
Tämä nettisivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.