Tekohampaat

Hanki tekohampaat eli hammasproteesi alkaen 150 € / hammas

Tekohampaat, eli toisin sanoen kokoproteesi, on hampaattomaan suuhun valmistettava purukalusto. Sillä voidaan korvata kaikki puuttuvat hampaat molemmista tai vain toisesta leuasta. Kokoproteesin on tarkoitus parantaa potilaan elämänlaatua. Sen avulla esimerkiksi voi syödä normaalisti ja myös hymyillä itsevarmemmin kuin silloin, jos suusta puuttuvat hampaat. Lue seuraavaksi lisää tekohampaiden ominaisuuksista ja pyydä meiltä tarjous hampaillesi.

miehellä tekohampaat

Varaa ilmainen konsultaatio!

Ota yhteyttä 24/7

Tekohampaat edullisesti kauttamme

Turkin hammasklinikat ovat tunnetusti Suomea selvästi edullisempia eri hammashoidoiltaan. Kokoproteesi on yksi kalleimpia hammastoimenpiteitä ja etenkin sen teettäminen. Turkissa voikin säästää huomattavasti rahaa Suomen hammashoitoihin verrattuna. Hammashoidot voikin saada jopa satoja euroja edullisempia.

Löydät kauttamme Suomen hammashoitoja edullisemmat hammashoidot Turkista ja voit pyytää tämän sivuston kautta helposti tarjouksen itsellesi!

Tekohampaiden hinta Suomessa

Tekohampaiden hinta muodostuu hammaslääkärin toimenpiteiden ja hammaslaboratorion valmistuskulujen yhteissummasta. Hammaslääkärin toimenpiteet kunnallisessa hammashoidossa Suomessa ovat kokoproteesin osalta noin 200-300 euroa ja yksityisessä hammashoidossa noin 400-600 euroa. Tekohampaiden hinta hammaslaboratorioiden osalta on lisäksi noin 400-500 euroa yksittäisestä kokoproteesista. Yhden kokoproteesin hinnaksi voi tällöin tulla noin 600-1 100 euroa Suomen hammashoidossa. Lisäksi, mikäli samalla kertaa hankitaan kokoproteesi sekä ylä- että alaleukaan, on proteesien kokonaishinta noin 1 000-1 700 euroa.

tekohampaat infokuva

Tekohampaiden hinta Turkissa

Tekohampaiden laitto Turkissa vaatii yhden matkan ja 5 yötä hotellissa

Katso alta löytyvästä taulukosta tekohampaiden hinnat Turkissa:

Hammaskruunut ja tekohampaat

Hinnat eivät sisällä kuljetuksia eikä hotellia.

Tekohampaat turkkilaisella klinikalla

Hammashoito vieraassa maassa voi epäilyttää monia. Siihen ei kuitenkaan ole syytä, kunhan selvittää klinikan taustat huolellisesti etukäteen. Klinikoiden taso voi nimittäin vaihdella Turkissa vaikka etenkin yksityiset klinikat tunnetaan hyvin korkeasta laadustaan. Turkkilaiset yksityiset klinikat ovat hyvin nykyaikaisia, niillä työskentelee ammattitaitoista henkilökuntaa ja ne käyttävät sertifioituja materiaaleja.

Turkissa on edullinen hintataso muiltakin osin kuin hammashoitojen osalta. Turkissa majoittautuminen hammashoitojen ajan voi siis olla melko edullista – ainakin Suomen hintatasoon verrattuna. Hammasklinikat sijaitsevat usein myös hyvin lähellä majoituspaikkoja ja niihin on helppo kulkea eri tavoin.

Monet turkkilaiset klinikat antavat myös kattavan takuun hoidoilleen. Takuu voi sisältää itse hoidon lisäksi vaikkapa majoitus- ja matkakustannukset siltä varalta, että jotain hoidossa menee pieleen.

Miksi tekohampaat?

Tekohampaat ovat usein valinta silloin, kun luonnolliset hampaat ovat menetetty tai vaurioituneet niin pahoin, ettei niitä voi pelastaa. Tekohampaat tarjoavat käyttäjälle monia hyötyjä ja mahdollisuuksia, jotka auttavat parantamaan elämänlaatua ja hyvinvointia.

Yksi tärkeimmistä syistä käyttää tekohampaita on esteettinen näkökulma. Ne korjaavat puuttuvat hampaat tai värjäytymät, palauttaen täydellisen hymyn ja itsetunnon. Parantunut ulkonäkö voi vaikuttaa myönteisesti sosiaalisiin suhteisiin ja lisätä itsevarmuutta hymyillessä ja puhuessa.

Tekohampaat myös parantavat ruokailumukavuutta. Puuttuvat hampaat voivat vaikeuttaa ruuan pureskelua ja nauttimista. Kun tekohampaat on asennettu asianmukaisesti, ruokailusta tulee helpompaa ja nautinnollisempaa.

Lisäksi tekohampaat voivat tukea kasvojen rakennetta ja estää kasvojen luhistumista, joka voi tapahtua, kun hampaita puuttuu. Ne voivat myös auttaa ylläpitämään oikeaa purentaa ja välttämään liiallista painetta muilla hampailla.

Kenelle tekohampaat sopivat?

Tekohampaat sopivat monille ihmisille, jotka ovat menettäneet hampaansa onnettomuuden, hampaiden rappeutumisen tai iän myötä. Ne ovat erinomainen vaihtoehto, jos haluat palauttaa hymysi ja pureskelukykysi. Tekohampaiden avulla voit nauttia ruokailusta, puhua selkeästi ja tuntea itsesi itsevarmaksi hymyillessäsi.

Myös ne, joilla ei ole riittävää leukan luun tiheyttä tai ovat huonossa fyysisessä kunnossa hammasimplanttien asennusta varten, voivat hyötyä tekohampaista. Tekohampaat tarjoavat nopean ja helpomman ratkaisun hampaattomuuteen ilman leikkausta tai pidempää toipumisaikaa.

On kuitenkin tärkeää konsultoida hammaslääkäriä ennen kuin tekee päätöksen tekohampaiden hankinnasta. Ammattilainen voi arvioida yksilölliset tarpeesi ja suositella sinulle parhaiten sopivaa vaihtoehtoa.

Varaa aika hammashoitoihin johtavalta klinikalta

Hammasproteesi - hyödyt ja haitat

Tekohampaat voivat tarjota monia etuja, mutta niistä löytyy myös haittapuoliakin. Tutustutaan niihin seuraavaksi tarkemmin.
hammasproteesi

Toimenpiteen kulku

Kokoproteesin, eli tekohampaiden, järjestäminen asiakkaalle vaatii useimmiten useita vastaanottokäyntejä. Prosessi tekohampaiden valmistamiseksi etenee seuraavanlaisesti.

Suun tarkastus ja edeltävät toimenpiteet

Ennen proteesin valmistusta tarkastetaan suun yleinen terveys. Mikäli hampaita täytyy esimerkiksi poistaa, hampaan poisto tehdään ennen tekohammasprosessia.

Jäljennöksen ottaminen

Seuraavaksi suusta otetaan jäljennös, jonka pohjalta laaditaan tekohampaille perusrakenne. Toisella käyntikerralla rakennetta tarkennetaan purennan osalta. Tällöin valitaan myös kokoproteesien hampaiden malli ja sävy.

Proteesin testaaminen

Kolmannella käynnillä on jo valmiina lähes valmiit kokoproteesit. Niiden malli ja asettelu tarkistetaan vielä ennen viimeistelyä.

Proteesin viimeistely

Viimeiseksi lopulliset kokoproteesit viimeistellään hionnalla, jotta varmistetaan luonnollinen purenta. Tekohampaiden lopullista toimivuutta valvotaan lisäksi ainakin yhden kontrollikäynnin avulla viikkojen normaalin käytön jälkeen.

Koko prosessin lopuksi potilas saa vielä kattavan tietopaketin proteesien hoidosta sekä ohjeita hammaslääkäriltään jatkoa varten! Ohjeiden noudattaminen onkin tärkeää, jotta niin tekohampaat kuin oma suukin pysyvät hyväkuntoisina pitkään.

Kokoproteesin toiminta ja materiaalit

Proteesi kiinnittyy ylempään leukaan proteesin ja suulaen väliin muodostuvan tyhjiön avulla. Alaleuan proteesi taas pysyy paikoillaan suun ja kielen muotojen avulla. Implanteilla voidaan myös parantaa kiinnitystä tarvittaessa. Ylä- ja alaleuan proteesit ovat myös eri muotoisia. Yläleuan kokoproteesi kattaa koko kitalaen, mutta alaleuan proteesi on kielen vuoksi hevosenkengän muotoinen.

Tekohampaat valmistetaan usein akryylimuovista. Kokoproteesin akryyliosat ovat korvaajina ajan myötä menetetylle hammasharjanteelle. Pehmytpohjaproteesia voidaan käyttää silloin, kun alaleuka on hampaaton ja harjanne ei pidä tavallista proteesia paikoillaan. Tällainen kokoproteesi myös helpottaa mahdollisia kipuja, joita voi olla vaikkapa ruokailun aikana.

Vaikka tekohampaat toimivat loppujen lopuksi kuin omat hampaat, niihin totutteleminen voi viedä aikaa. Syöminen ja puhuminen esimerkiksi voivat tuntua aluksi oudoille ja vaikeille. Kannattaa kuitenkin muistaa, että loppujen lopuksi kokoproteesi auttaa parantamaan elämänlaatua.

miehellä tekohampaat

Implanttikantoinen kokoproteesi

Implanttikantoinen kokoproteesi on vaihtoehto tavalliselle kokoproteesille. Monen potilaan kokoproteesi päivitetäänkin paremmaksi sen avulla. Implanttikantoinen kokoproteesi tarkoittaa proteesia, joka saa tukensa leuassa olevista implanteista. Potilaan leukaan siis asetetaan 2-6 implanttia, eli keinojuurta. Hammasimplantti asennetaan yleensä paikallispuudutuksessa kirurgisesti. Leikkaus kestää noin 0,5–1,5 tuntia riippuen implanttien määrästä.

Implanttikantoisen proteesin hyvä puoli korostuu etenkin alaleuassa, jossa tavalliset kokoproteesit voivat keikkua melko helpostikin syödessä. Implanttikantoinen kokoproteesi pysyy leuassa vakaammin kuin tavallinen kokoproteesi. Tällaiset proteesit pysyvät hyvin paikallaan syömisen ja puhumisen aikana.

Proteesit voi kuitenkin irrottaa implanteista, jolloin implanttialueiden puhdistaminen on helppoa. Implanttikantoiset proteesit on myös suunniteltu kestämään koko ihmisen eliniän, eli niihin sijoittaminen yleensä kannattaa pitkällä aikavälillä.

Erilaiset tekohampaat - valitse tarpeisiisi sopiva

Tekohampaat tarjoavat monia vaihtoehtoja, jotka vastaavat yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. Ensimmäinen valintakriteeri on yleensä tekohampaiden koko ja materiaali. Koko voi vaihdella yksittäisestä hampaasta koko leukaa peittävään proteesiin, joka korvaa kaikki hampaat. Materiaalivaihtoehdot sisältävät yleisesti akryylin, muovin ja metallin. Akryyliproteesit ovat edullisia ja kevyitä, kun taas metalli- ja muoviproteesit ovat kestävämpiä ja kestävät pidempään.

Toinen tärkeä valintakriteeri on proteesin rakenne. Tekohampaat voivat olla joko kiinteitä tai irrotettavia. Kiinteät tekohampaat, kuten implanttikannattimet, ovat pysyvämpiä ja tukevampia, kun taas irrotettavat proteesit voidaan ottaa pois suusta helposti puhdistamista tai nukkumista varten. Jotkut ihmiset pitävät irrotettavuutta kätevänä, kun taas toiset suosivat kiinteitä vaihtoehtoja niiden vakaamman tuntuman ja luonnollisemman ulkonäön vuoksi.

Hanki kaunis hymy edulliseen hintaan johtavalta klinikalta

Hammasproteesin hoito

Proteesien puhdistaminen on tärkeää. Tekohammasprosessin lopuksi saakin hammaslääkäriltä tarkat ohjeet jatkon varalle. Hyvin puhdistettuna proteesi voikin kestää vuosikausia. Kun proteeseja ei pidetä suussa, voi niitä säilyttää kuivana kotelossa tai lasissa suun sienitulehduksen ehkäisemiseksi.

Irrotettavat hammasproteesit tulee myös tarkistuttaa muutaman vuoden välein. Tällöin tarkistetaan, onko purentakorkeus madaltunut, kuinka ne istuvat suussa, hankaavatko ne sekä onko kokoproteesin alla oleva limakalvo terve. Lisäksi, vaikka omia hampaita ei enää olisikaan, on hammaslääkärissä käytävä parin vuoden välein tarkistuttamassa suun limakalvot.

Proteesia täytyy myös pohjata säännöllisesti. Pohjaaminen tarkoittaa, että proteesin pohja muotoillaan uudelleen potilaan suuhun sopivaksi. Ihmisen vanhetessa suussa tapahtuu muutoksia, joten pohjaaminen on tärkeää. Proteesin kiinnityskoukutkin löystyvät käytössä, joten niidenkin kiristäminen voi olla tarpeen. Lisäksi kokoproteesi on syytä uusia 7-10 vuoden välein.

hammasproteesi

Mitä ongelmia tekohampaat voivat tuoda?

Tekohampaat ovat yleensä elämänlaatua parantava ja toimiva ratkaisu monelle. Niihinkin liittyy silti mahdollisia ongelmia. Tekohampaisiin esimerkiksi voi kertyä hammaskiveä, kuten tavallisiinkin hampaisiin. Sitä voi muodostua jopa helpommin kuin omiin hampaisiin, sillä proteesin muovi ei ole elävää kudosta. Huolellinen puhdistus proteeseille tarkoitetuilla puhdistusaineille kahdesti päivässä onkin tärkeää. Hoitamattomana proteesi voi myös värjääntyä.

Kokoproteesit eivät myöskään ole useinkaan ikuisia – edes silloin, jos proteeseja olisi hoitanut hyvin. Proteesit tulisikin uusia kokonaan noin 7–10 vuoden välein, mutta uusimisväli on yksilöllinen. Uusimisväliin vaikuttavat esimerkiksi syljen happopitoisuus ja purentavoima.

Kuinka tekohampaat vaikuttavat purentaan ja puhumiseen?

Tekohampaiden vaikutus purentaan on merkittävä seikka huomioitavaksi. Jos ne eivät sovi oikein tai purenta ei ole tasapainossa, se voi aiheuttaa lisääntyneen purentavoiman tietyille hampaille, mikä saattaa johtaa epätasaiseen kulumaan ja jopa kipuun. On tärkeää, että hammaslääkäri tarkistaa ja säätää tekohampaat asianmukaisesti purennan tasapainottamiseksi.

Puhumisen osalta tekohampaiden käyttö voi vaikuttaa ääntämiseen aluksi. Jotkut äänteet saattavat kuulostaa erilaisilta tai olla vaikeampia tuottaa, mutta yleensä nämä ongelmat häviävät ajan myötä, kun puhujan suu tottuu uusiin hampaisiin. Säännölliset harjoitukset ja ääntämisen tarkkailu auttavat yleensä nopeuttamaan sopeutumista.

Pyydä tarjous hymysi palauttamiseen

Tekohampaat ja hammasimplantit - vertailu ja erot

Tekohampaat ja hammasimplantit ovat kaksi yleisintä vaihtoehtoa hampaattomuuden korjaamiseksi, ja niillä on omat etunsa ja haittansa. Hammasproteesi on nopeampi ja edullisempi ratkaisu hampaattomuuteen verrattuna hammasimplantteihin. Hammasproteesit voidaan valmistaa nopeasti ja sovittaa suuhun, mikä on erityisen hyödyllistä, jos potilaalla on kiireellinen tarve korjata hampaattomuutta.

Hammasimplantit puolestaan tarjoavat pysyvämmän ja luonnollisemman ratkaisun hampaattomuuteen. Ne istutetaan suoraan leukaan ja toimivat kuten luonnolliset hampaat. Implantit voivat kestää läpi eliniän, kun taas tekohampaat saattavat vaatia korjauksia tai uusimista ajan myötä.

tekohampaita

Tekohampaat vs. hammasimplantit - Plussat ja miinukset

Tekohampaat tarjoavat nopean ja edullisen ratkaisun hampaattomuuteen. Ne ovat irrotettavia, joten niitä on helppo puhdistaa ja hoitaa. Lisäksi tekohampaat soveltuvat monille, jotka eivät ole hyvässä fyysisessä kunnossa tai joilla on rajoitettu leukaluun tiheys.

Toisaalta hammasimplantit ovat pysyvämpiä ja tarjoavat vakaamman tuntuman suussa. Ne toimivat kuten luonnolliset hampaat, eikä niiden kanssa tarvitse huolehtia irrotettavuudesta tai liimaamisesta. Implantti ruuvataan leukaluuhun ja sen päälle asetetaan hammaskruunu. Kuitenkin implantit vaativat leikkauksen asennusta varten, ja hammasimplantin hinta on yleensä korkeampi kuin tekohampaiden hinta.

Tekohampaat:

Hammasimplantit:

Tekohampaat aktiivisessa elämäntyylissä

Monet ihmiset, jotka käyttävät tekohampaita, saattavat huolestua siitä, miten ne vaikuttavat heidän aktiiviseen elämäntyylinsä, erityisesti liikuntaan ja urheiluun. Hyvä uutinen on, että tekohampaat eivät välttämättä rajoita liikkumista tai harrastuksia. Monet ihmiset, mukaan lukien urheilijat ja aktiiviset liikkujat, pystyvät nauttimaan täysipainoisesta elämästä tekohampaiden kanssa.

Ensinnäkin, on tärkeää käyttää sopivaa suojavarustusta liikkuessa ja urheillessa, jotta tekohampaat eivät altistu liialliselle iskuille tai vaurioitumiselle. Esimerkiksi suojalasit ovat hyödylliset kontaktilajeissa, kuten jalkapallossa tai koripallossa, ja suojakypärä voi olla tarpeen pyöräillessä tai laskettelemassa.

On myös tärkeää pitää huolta tekohampaiden puhtaudesta liikunnan jälkeen. Hiki ja kosteus voivat aiheuttaa ientulehdusta tai muita epämiellyttäviä oireita, joten suun huolellinen puhdistus on erityisen tärkeää aktiivisen päivän jälkeen. Vedenjuonti liikunnan aikana auttaa pitämään suun kosteana ja vähentämään epämukavuutta.

Jos liikunta aiheuttaa edelleen epämukavuutta tai hankaluuksia tekohampaiden kanssa, on suositeltavaa keskustella hammaslääkärin kanssa. He voivat tarjota lisävinkkejä ja suosituksia, jotka auttavat nauttimaan aktiivisesta elämäntyylistä tekohampaiden kanssa.

Hanki kaunis hymy edulliseen hintaan johtavalta klinikalta

Päivittäiset rutiinit tekohampaiden kanssa

Tekohampaiden käyttö vaatii aluksi pientä totuttelua, mutta päivittäiset rutiinit auttavat helpottamaan sopeutumista ja varmistamaan niiden optimaalisen toiminnan. Ensimmäisinä päivinä voi esiintyä puhumisen ja syömisen haasteita, mutta ole kärsivällinen, sillä nämä haasteet yleensä häviävät nopeasti.

Päivittäinen suunhoito on avainasemassa tekohampaiden käytössä. Muista harjata hampaat huolellisesti aamuin illoin käyttäen pehmeää hammasharjaa ja hampaiden väliset alueet puhdistavaa hammaslankaa. Huuhtele suu vedellä tai suuvedellä puhdistuksen jälkeen.

Ruokaillessa on hyvä välttää kovia ja tahmaisia ruokia, jotka voivat vaurioittaa tekohampaita. Leikkaa ruoka pienemmiksi paloiksi ja käytä molempia puolia suuta tasaisesti purressa. Vältä myös avaamasta paketteja tai pulloja hampailla, sillä se voi aiheuttaa vaurioita.

Irrotettavia tekohampaita on tärkeää puhdistaa säännöllisesti ja varovaisesti. Käytä pehmeää harjaa ja hammasproteesipuhdistusainetta tai mietoa saippuaa. Kun et käytä tekohampaita, säilytä ne kosteutetussa säilytysrasiassa, jotta ne eivät kuivu tai vääntyile.

tekohampaat

Usein kysytyt kysymykset

Tekohampailla, eli kokoproteesilla, voidaan korvata hampaattoman suun hampaat joko yhdestä tai molemmista leuoista.

Kyllä. Tekohampaiden laittaminen vaatii yleensä monta käyntikertaa. Käyntikertoja voi kertyä esimerkiksi neljä ja niiden lisäksi jälkikäteen tehtävät kontrollikäynnit.

Tekohampaat on syytä uusia noin 7-10 vuoden välein.

Tekohampailla voi syödä normaalisti. Tosin implanttien varaan kiinnitetyt tekohampaat pysyvät paremmin paikoillaan kuin kiinnittämättömät tekohampaat.

Samalla kertaa sekä ylä- että alaleukaan hankittavien proteesien kokonaishinta Suomessa on noin 1 000-1 700 euroa. Turkin hammasklinikoilla on kuitenkin huomattavasti edullisemmat proteesien hinnat.

Tekohampaat sopivat täysin hampaattomaan suuhun. Yksittäinen puuttuva hammas voidaan korvata esimerkiksi implantilla.

Hammasproteesi on mahdollista saada hyvinkin nopeasti. Se vaatii vain yhden matkustuskerran Turkkiin, ja koko prosessi on valmis viidessä päivässä.

Hanki kaunis hymy edulliseen hintaan johtavalta klinikalta
Tämä nettisivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.