Hampaan poisto

Pääse nopeammin toimenpiteeseen ja saa terve suu

Hampaan poisto on hyvin tavallinen hammastoimenpide. Hampaan poistaminen on usein myös välttämätöntä, mikäli hammas esimerkiksi on päässyt huonoon kuntoon, eikä sitä pystytä hoitamaan. Hampaan poistaminen on onneksi useimmiten hyvin helppo ja nopea toimenpide. Lisäksi poistetun hampaan tilalle on olemassa nykyään useita erilaisia vaihtoehtoja. Tutustu seuraavaksi siihen, miten toimenpide tehdään ja kuinka voit poistattaa hampaan edullisesti!

Edullisempi hampaan poisto kauttamme

Hammashoidot ovat usein ulkomailla reilusti Suomea edullisempia, mutta silti aivan yhtä laadukkaita ja ammattitaidolla tehtyjä. Vertaile hampaan poiston ja muiden hammashoitojen hintoja Turkissa helposti sivustomme kautta. Voit pyytää maksuttoman tarjouksen, joka ei tietenkään sido sinua mihinkään.

Turkin edullisilla hammasklinikoilla kannattaa teetättää kaikki tarvitsemansa hammastoimenpiteet saman matkan aikana. Sen avulla voi säästää satoja – tai parhaimmassa tapauksessa tuhansia – euroja Suomeen nähden. Esimerkiksi hampaan poiston hinnan lisäksi implantin hinta ja hampaiden valkaisu hinta voivat sisältää merkittäviä eroja Turkin ja Suomen välillä.

Hampaiden poiston hinta vaihtelee Turkissakin monen asian mukaan. Hinta vaihtelee jokaisen asiakkaan hampaiden tilanteen ja valittujen toimenpiteiden mukaan. Pelkän hampaan poiston lisäksi voidaan tehdä muitakin hammashoitoja, jotka nostavat hintaa. Lisäksi hinnat vaihtelevat eri klinikoiden välillä. Hammasklinikat antavat jokaiselle yksilöllisen hinta-arvion alkukartoituksen yhteydessä.

hampaan poistosta infoa

Tee toimenpide turkkilaisella klinikalla

Yksityiset turkkilaiset hammasklinikat tunnetaan loistavasta laadustaan ja edullisista hinnoistaan. Niitä on tarjolla paljon Turkin eri kaupungeissa. Hammastoimenpiteen teettäminen turkkilaisella klinikalla voi kuitenkin jännittää monia vieraan maan, kulttuurin ja kielen vuoksi. Hammasklinikat neuvovat kuitenkin usein hammasturisteja esimerkiksi majoituksen löytämisessä läheltä klinikkaa.

Kannattaa kuitenkin muistaa eräs asia Turkin hammasklinikoista; hammasklinikoiden laatu voi olla hyvin korkealaatuinen, mutta se voi myös vaihdella melko paljon eri klinikoiden välillä. Vertaile siis huolellisesti klinikoita, selvitä klinikan taustatiedot ja ota vastaan meidän vinkkimme laadukkaimman hammasklinikan löytämiseksi.

Kannattaa muistaa myös, että turkkilaiset hammasklinikat tarjoavat yleensä ilmaisen konsultaation ennen varsinaista toimenpidettä. Tämä konsultaatio voi tapahtua jo Suomesta käsin. Saat samalla klinikan arvion toimenpiteistä tai esimerkiksi kokonaishinnasta.

Varaa aika hampaan poistoon johtavalta klinikalta

Hampaan poisto -toimenpide

Hampaan poisto -toimenpide vaihtelee jokaisen asiakkaan tilanteen mukaan. Etukäteen voidaankin varata erillinen suunnittelukäynti, jolloin hammaslääkäri tutkii poistettavan hampaan tarkasti. Ennen poistoa voidaan myös suunnitella, mitä hampaan jättämälle tyhjälle paikalle suussa tehdään.

Suunnittele hoito hammaslääkärin kanssa

Aivan ensimmäinen asia ennen hampaan poistamista on suunnitteluvaihe, jossa käydään yhdessä hammaslääkärin kanssa läpi se, tarvitseeko hammas todella poistaa, ja miten toimenpide tehdään. Hammas voidaan poistaa esimerkiksi paikallispuudutuksen avulla, jotta kipua ei tunne.

Paikan puuduttaminen

Ennen toimenpidettä hammaslääkäri puuduttaa paikan puudutusaineella, jotta et tunne kipua toimenpiteen aikana.

Hampaan poistaminen

Hampaan poisto tehdään usein yksinkertaisesti niin, että hammaslääkäri vain vetää hampaan pois, kun puudutusaine on alkanut vaikuttaa. Kohta, josta hammas vedettiin, voi olla vähän aikaa kipeä ja turvonnut. Olo on kuitenkin yleensä seuraavana päivänä jo hyvä.

Hampaan poistaminen voi vaatia leikkauksen, jos hammas on pirstaleina useammassa osassa tai sen juuret ovat käppyräiset. Leikkaus tehdään joko paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Toipuminen leikkauksesta kestää kolmesta päivästä viikkoon.

Olipa hampaan poiston menetelmä mikä tahansa, on kyseessä yleensä melko nopea ja helppo toimenpide.

Mitä puuttuvan hampaan tilalle laitetaan?

Kannattaa muistaa, että poistetun hampaan tilalle täytyy usein keksiä jokin uusi vaihtoehto, ellei kyseessä ole vaikkapa viisaudenhammas. Puuttuva hammas voi nimittäin aiheuttaa muun muassa purentaongelmia, leukanivelen ja leuan kiputiloja, päänsärkyä, hampaiden kiinnittymisen heikkenemistä ja leukaluun surkastumista. Yksi hyvä vaihtoehto puuttuvan hampaan tilalle on hammasimplantti, joka muistuttaa aivan oikeaa hammasta.

Mahdolliset esteet toimenpiteelle

Hampaan poisto sopii erittäin monille, mutta tietyissä tilanteissa sitä ei suositella. Raskauden viimeisen kolmanneksen aikana esimerkiksi ei suositella hampaan poistamista. Lisäksi sädehoito tai akuutti tulehdus voivat olla esteenä toimenpiteelle. Muun muassa epätasapainossa oleva diabetes tai alle puoli vuotta sitten sairastettu infarkti sekä muutamat muut terveysongelmat tai lääkitykset edellyttävät varovaisuutta suukirurgisten toimenpiteiden yhteydessä. Joskus hammaslääkäri voi kuitenkin lähettää potilaan tällaisissa tapauksissa erikoishammaslääkärille hampaan poistamista varten. Myös tupakointi voi olla joskus este toimenpiteelle. Tupakointi nimittäin heikentää alueen paranemista.

Muista kuitenkin, että mikäli sinulla on sairauksia, lääkityksiä tai muita mahdollisia esteitä, hammaslääkäri ottaa ne tietenkin huomioon ennen toimenpidettä.

mieheltä poistetaan hammas

Milloin hammas täytyy poistaa?

Yleisesti ottaen hammas täytyy poistaa, jos huonokuntoinen hammas aiheuttaa riskin potilaan yleisterveydelle, eikä hammasta voida enää mitenkään pelastaa.

Hampaan poiston yleisimpiin syihin kuuluu esimerkiksi pitkälle edennyt kiinnityskudoksen tulehdus tai pitkälle edennyt reikiintyminen, joka on usein aiheuttanut lisäksi hampaan juuren tulehtumisen. Syitä voivat olla myös se, että viisaudenhammas on myös voinut jäädä osittain tai kokonaan puhkeamatta.

Tietyssä tilanteessa voidaan poistaa myös huonokuntoisia hampaita, jos ne ovat riski hoidon onnistumiselle tai potilaan yleisterveydelle. Hampaita voidaan poistaa tällöin ennen suuria leikkauksia tai tiettyjen lääkehoitojen aloittamista. Niihin kuuluvat esimerkiksi pään ja kaulan alueen syöpien sädehoidot. Tapaturmat ovat myös yksi syy hampaiden poistolle.

Hampaan poiston jälkeen

Hampaan poisto on yleensä erittäin nopea toimenpide ja hampaan paikka myös parantuu yleensä erittäin nopeasti.

Aivan toimenpiteen jälkeen poistetun hampaan kohdalle asetetaan sideharsotaitos noin 15-30 minuutin ajaksi. Se tyrehdyttää verenvuotoa sekä auttaa verihyytymän muodostumista hampaanpoistoon aiheuttamaan kuoppaan. Potilaan tulisi myös olla kaksi tuntia syömättä ja juomatta. Poiston jälkeen voi ilmetä särkyä, johon voi ottaa särkylääkettä. Toimenpidealueella voi esiintyä myös aristusta, jälkivuotoa tai turvotusta.

Potilas pääsee yleensä jatkamaan hyvin nopeasti normaalia elämää, mutta muutaman päivän ajan on silti noudatettava hammaslääkärin antamia ohjeita esimerkiksi sallittujen ruokien ja suuhygienian suhteen. Hammaslääkäri voi myös kirjoittaa tarvittaessa potilaalle muutaman päivän sairasloman.

Tietyissä tilanteissa potilaan on kuitenkin otettava yhteyttä lääkäriin; esimerkiksi, jos potilaan lämpö nousee yli 37,5 asteen, ilmenee nielemis- tai hengitysvaikeuksia tai voimakas verenvuoto jatkuu yli vuorokauden. Muutamat muut tilanteet vaativat myös yhteydenottoa lääkäriin. Nämä tilanteet mainitaan aina ohjeissa, jotka hammaslääkäri antaa kirjallisena toimenpiteen jälkeen. Tutustu niihin siis huolellisesti!

Usein kysytyt kysymykset

Ei ole. Kyseessä on hyvin nopea ja helppo toimenpide. Tosin esimerkiksi pirstaleinen hammas voidaan joutua poistamaan leikkauksessa.

Hampaan poistaminen voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa, jolloin se on kivuton. Tosin hampaan paikkaa voi särkeä hieman jälkikäteen.

Hampaan poiston hinta voi olla jopa satoja euroja. Toimenpiteen tekeminen ulkomailla on usein huomattavasti edullisempaa.

Tietyissä tilanteissa hammas on usein poistettava. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi, jos hammas on niin huonokuntoinen, että sitä ei voida pelastaa, tai jos hammas aiheuttaa riskin leikkauksen yhteydessä.

Etenkin kalliissa operaatiossa voi säästää huomattavia summia teettämällä sen turkkilaisella klinikalla. Turkin klinikoiden hinnat voivat olla jopa monin verroin edullisempia kuin Suomen klinikoiden hinnat.

Poistetun hampaan tilalle on saatavilla useita vaihtoehtoja, joista ammattilainen suosittelee sinulle sopivinta toimenpidettä.

Hanki kaunis hymy edulliseen hintaan johtavalta klinikalta
Tämä nettisivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.