Oikomishoidot

Saa kaunis ja suora hammasrivistö edullisesti

Oikomishoidolla voidaan saavuttaa kaunis ja toimiva purenta. Oikomishoito tarkoittaa nimensä mukaan hampaiden oikomista, ja usein hammasrivin suoristamista. Hoitoihin on monia syitä, kuten esteettinen vika tai purentavirhe. Tällaisiin hoitoihin on myös olemassa nykyään monia tapoja, joiden joukkoon kuuluu myös monen pelkäämiä perinteisiä hammasrautoja huomaamattomampiakin menetelmiä. Oikomishoitoja voidaan myös tehdä sekä lapsille että aikuisille. Lue seuraavaksi tarkemmin oikomishoidoista ja löydä kauttamme edullisimmat oikomishoidot hampaillesi.

Oikomishoidot kauttamme alkaen 900 €

Saat oikomishoidot erittäin edullisesti kauttamme. Ulkomaiset hammasklinikat tarjoavat hammashoitoja huomattavasti Suomea edullisemmin. Hoidon Turkista hankkimalla voikin säästää satoja tai jopa tuhansia euroja. Oikomishoitojen hinta vaihtelee kuitenkin aina myös potilaan mukaan ja tarkan hinta-arvion saakin konsultaation yhteydessä.

Oikomishoitojen hinta Suomessa vaihtelee yksityisen hammashoidon puolella noin 1 600–7 000 euron välillä. Vaativammat hoidot erikoishammaslääkärin tekemänä ovat yleensä hinnoiltaan korkeampia kuin vähemmän vaativat hoidot. Voit saada kauttamme hoidon ulkomailta noin 900-3 750 euron hintaan menetelmästä riippuen. Huomaamattoman İnvisaling-hoitokeinon voit saada 3 000 – 3 750 € hintaan ja oikomiskojeilla tehtävät hoidot 900-1 800 euron hintaan.

Kannattaa muistaa, että hammasklinikoilla kaikilla toimenpiteillä on aina oma hintansa. Mikäli potilaalle tarvitaan oikomishoidon lisäksi muitakin toimenpiteitä, kasvaa tietenkin myös kokonaishinta. Hintaa voivat kasvattaa esimerkiksi ennen hoitoa tehtävät muut hammashoidot ja toimenpiteet suuhun, kuten hampaiden paikkaus tai juurihoidot. Suun on nimittäin oltava terve ennen varsinaista hampaiden oikomista.

hammasraudat naisella

Oikomishoidot turkkilaisella klinikalla

Moni matkustaa Turkkiin edullisten hammashoitojen perässä. Maasta saa jopa monin verroin Suomea edullisemmin erilaisia hammashoitoja, kuten oikomishoitoja. Etenkin kalliita hoitoja ostaessa Turkkiin matkustaminen voi siis säästää Suomeen verrattuna satoja – ellei jopa tuhansia – euroja.

Turkissa on runsaasti yksityisiä hammasklinikoita ja ne tunnetaankin korkeasta laadustaan. Hammasklinikoiden tilat ovat nykyaikaisia ja henkilökunta erittäin ammattitaitoista. Klinikoita kannattaa kuitenkin vertailla, sillä niiden välillä on eroja eri asioissa! Turkin hammasklinikoille on myös helppo saapua, sillä usein aivan lähettyviltä löytyy majoitusmahdollisuuksia ja loistavat kulkuyhteydet. Turkin edullinen hintataso tarkoittaa myös sitä, että majoituksen voi saada hyvinkin edullisesti Suomeen verrattuna.

Turkin hammashoitoihin on myös mahdollista päästä nopeammin kuin suomalaisiin hoitoihin. Akuutteja tapauksia lukuun ottamatta Suomessa voi joutua odottamaan melko pitkään hammasvastaanotolle pääsyä.

Turkki on myös suomalaisille hyvinkin tuttu lomakohde, jonne matkustetaan edullisten lomien perässä myös ilman hammashoitoja. Hammashoidon ajoittaminen sopivaan kohtaan onkin kätevä tapa yhdistää lomamatka ja edulliset hammashoidot.

Varaa aika oikomishoitoihin johtavalta klinikalta

Toimenpiteen kulku

Oikomishoidot on helppo aloittaa klinikalla kuin klinikalla, sillä se ei ole lainkaan kivuliasta. Toimenpiteeseen on kuitenkin olemassa lukuisia eri ratkaisuja, joista itselle sopivin löydetään usein hammaslääkärin kanssa yhteistyössä.

Konsultaatio

Toimenpide alkaa tietenkin konsultaatiokäynnillä. Tällöin suu ja hampaat tutkitaan, sillä niiden on oltava terveet ennen hoidon aloittamista. Mahdolliset hammashoidot tehdään myös ennen oikomishoitoa.

Hampaiden jäljennösten ottaminen

Tämän jälkeen hampaista otetaan jäljennökset kipsimalleja varten. Hammaslääkäri tekee tutkimuksen, kipsimallien sekä röntgenkuvien pohjalta hoitosuunnitelman, jolloin myös valitaan oikomismenetelmä asiakkaan toiveet huomioiden.

Oikomiskojeen asentaminen suuhun

Se, kuinka itse oikomiskoje asennetaan suuhun, riippuu siitä, millaista hoitoa hampaiden oikomiseen käytetään. Itse oikomishoito voidaan tehdä kiinteillä tai irrotettavilla oikomiskojeilla tai niiden yhdistelmillä. Lievissä tapauksissa hoito voi onnistua kalvojen avulla. Vaikeissa tapauksissa pitkäkestoiseen hoitoon voidaan myös yhdistää leikkaustoimenpiteitä. Niitä käytetään joskus vaikeissa leukojen epäsuhtatilanteissa.

Muitakin toimenpiteitä voidaan tehdä oikomishoidon lisäksi. Joskus oikomishoito esimerkiksi voi vaatia joidenkin hampaiden poistamista, jotta hampaat saadaan mahtumaan hammaskaarelle. Lisäksi vaikeita purentavirheitä ei aina voida hoitaa pelkällä oikomisella. Tällöin hampaiden siirron lisäksi leukojakin pitää siirtää uuteen asentoon. Hoitoon kuuluu tällöin myös leuan leikkaustoimenpiteitä.

Lisäksi etenkin maitohammasvaiheessa purennan kehitystä saatetaan ohjata oikomishoidon lisäksi hampaiden välipintoja hiomalla.

Erilaiset oikomishoidot

Hammasklinikat tarjoavat erilaisia hammashoitoja. Kaikki niistä eivät sovi yhtä hyvin joka potilaalle. Hammaslääkäri osaa aina suositella potilaan mielipiteen huomioon ottaen oikeaa hoitometodia.

Kiinteät oikomiskojeet, eli hammasraudat

Kiinteät oikomiskojeet, eli monien tuntemat perinteiset hammasraudat, kiinnitetään hampaiden pintaan. Niitä ei siten voi itse poistaa suusta. Metalliset kiinnikkeet liimataan hampaan etupuolelle ja hampaita ohjataan kumilenkeillä kiinnitetyn kaarilangan avulla. Kaarilankaa aktivoidaan hoidon kontrollikäynneillä.

Irrotettavat oikomiskojeet

Irrotettavalla oikomiskojeella voidaan esimerkiksi kallistaa yksittäisiä hampaita. Se otetaan suusta pois syömisen sekä hampaiden puhdistuksen ajaksi. Irrotettavaa oikomiskojetta voidaan käyttää myös ainoastaan öisin. Etenkin lasten oikomishoidossa usein käytettävä niskavetolaite on käytössä vain öisin. Se ohjaa leukojen kasvun oikeaan suuntaan.

Kalvo-oikominen

Oikomishoito voi onnistua ilman hammasrautoja kalvo-oikomisena. Tällöin hampaiden oikomiseen voidaan käyttää läpinäkyviä ja irrotettavia oikomiskalvoja. Kalvo-oikomista ei kuitenkaan yleisesti suositella lasten hampaille.

Oikomishoidon edut

Hampaiden oikomisella on monia hyötyjä etenkin purennan kannalta. Purentavirheillä nimittäin on monia haittavaikutuksia sekä hampaille että kehon terveydelle. Purentavirhe voi esimerkiksi altistaa hampaat kulumiselle ja hankaloittaa pureskelua. Lisäksi se voi hankaloittaa hampaiden puhdistamista ja aiheuttaa kipua ja kulumista leukaniveliin sekä jopa aiheuttaa lihasperäistä kivun tunnetta pään alueelle.

Hoidon etuna on tietenkin myös se, että hammasrivi on kauniin tasainen. Se antaa enemmän itsevarmuutta esimerkiksi hymyillä ja puhua julkisesti.

hampaiden oikomishoidot naisella meneillään

Purentavirheiden aiheuttajat

Tärkeimmät purentavirheen syyt löytyvät perinnöllisistä tekijöistä. Virheasentoja hampaissa voivat aiheuttaa myös tietyt tavat, kuten pitkään jatkunut tutin tai peukalon imeminen. Aikuisilla oikomishoitoa vaativia purentavirheitä voi aiheuttaa hampaiden menetys. Olipa syynä purentavirheeseen mikä tahansa seikka, kannattaa se hoidattaa hammaslääkärillä kuntoon ennen kuin tilanne pahenee.

Kuinka kauan oikomishoidot kestävät?

Oikomishoidon kesto riippuu valitusta oikomismenetelmästä, potilaan iästä ja hoidettavasta purentavirheestä. Lapsilla oikomishoidot kestävät usein noin kaksi vuotta, mutta aikuisilla se voi sujua paljon nopeamminkin. Yksittäisen hampaan korjaus voi onnistua vain muutaman kuukauden aikana ja laajempi oikomishoito kestää yleensä 2–3 vuotta.

Aktiivisen oikomisvaiheen jälkeen seuraa myös ylläpitovaihe, jonka tarkoitus on estää hampaita palautumasta takaisin alkuperäiseen asentoonsa. Tämä vaihe kestää yleensä 1–2 vuotta ja joskus vieläkin pidempäänkin. Ylläpitohoidossa käytetään yleensä irrotettavaa muovilevyä tai teräksistä retentiolankaa, joka kiinnitetään hampaiden taakse.

Usein kysytyt kysymykset

Oikomishoitoja tehdään myös aikuisille. Hoitoihin on useita menetelmiä, joista valitaan kullekin potilaalle paras metodi.

Purentavirheet voivat aiheuttaa monia terveysongelmia, joten oikomishoito tulisi tehdä. Perinteiset hammasraudat eivät kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, vaan tarjolla on huomaamattomampiakin tapoja.

Oikomishoitojen hinnat vaihtelevat menetelmän ja hammasklinikan mukaan. Ne maksavat Suomessa jopa useita tuhansia euroja. Turkista voi saada satoja tai jopa tuhansia euroja edullisemmin saman hoidon.

Hammaslääkäri arvioi, onko oikomishoito paras ratkaisu. Suun ja hampaiden on myös oltava terveitä ennen oikomishoitoa, eli omahoitoa ja hammastarkastuksia ei kannata jättää välistä.

Oikomishoidon kesto vaihtelee yksilöittäin. Se voi kestää kuukausista jopa kolmeen vuoteen saakka. Etenkin aikuisilla hoitoaika voi olla selvästi lyhyempi.

Löydät tämän sivuston kautta Suomen hammashoitoja edullisemmat hammasklinikat. Pyydä itsellesi tarjous helposti ja nopeasti!

Hanki kaunis hymy edulliseen hintaan johtavalta klinikalta
Tämä nettisivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.