Viisaudenhampaan poisto

Vaivaako viisaudenhammas? Pyydä tarjous ja hymyile huoletta!
Viisaudenhampaiden puhkeaminen voi joskus olla hankalaa ja aiheuttaa kipua, turvotusta tai jopa tulehduksia. Onneksi viisaudenhampaan poisto on rutiinitoimenpide, joka auttaa ratkaisemaan nämä ongelmat. Lue lisää viisaudenhampaan poistosta ja pyydä tarjous jo tänään!

Edullisempi viisaudenhampaan poisto kauttamme

Hammashoidot ovat usein ulkomailla reilusti Suomea edullisempia, mutta aivan yhtä laadukkaita ja ammattitaidolla tehtyjä. Pääset vertailemaan viisaudenhampaan poiston ja muiden hammashoitojen hintoja helposti sivustomme kautta. Voit pyytää maksuttoman tarjouksen Turkissa tehtäviin hoitoihin, eivätkä ne sido sinua mihinkään.

Turkin edullisilla hammasklinikoilla kannattaa teettää kaikki hammastoimenpiteet esimerkiksi lomamatkan aikana. Sen avulla voi säästää satoja – tai parhaimmassa tapauksessa tuhansia – euroja. Esimerkiksi viisaudenhampaan poiston, implantin ja hampaiden valkaisun hinnoissa on merkittäviä eroja Turkin ja Suomen välillä.

Hoitojen hintoihin vaikuttavat monet eri asiat. Viisaudenhampaan poistoon vaikuttaa jokaisen asiakkaan hampaiden tilanne ja mitä toimenpiteitä siihen tarvitaan. Toisinaan voi olla tilanne, että viisaudenhampaan poiston yhteydessä pitää tehdä muitakin hammashoitoja, jotka nostavat hintaa.

Lisäksi hinnat vaihtelevat eri klinikoiden välillä. Hammasklinikat antavat jokaiselle yksilöllisen hinta-arvion alkukartoituksen yhteydessä.

hammaslaminaattien laitto

Hoida viisaudenhampaat turkkilaisella klinikalla

Monet matkustavat Turkkiin valkaisemaan hampaitaan ja teettämään monia muita hammashoitoja maan edullisten hammashoitojen vuoksi. Turkkilaiset klinikat tarjoavat edullisista hinnoistaan huolimatta aivan yhtä ammattitaitoisen henkilökunnan sekä modernit laitteet, tilat ja hammashoidot kuin muidenkin maiden hammasklinikat. Hammasklinikat ovat myös tottuneet turisteihin, joten ne saattavat tarjota ulkomailta saapuville asiakkaille monia muitakin palveluita, kuten apua majoittautumiseen sekä tulkkauspalveluita.

Viisaudenhampaan hoito odottaa jossain vaiheessa meitä kaikkia, niinpä tällaisten hoitojen suhteen kannattaa harkita edullisempaa turkkilaista klinikkaa suomalaisen klinikan sijaan.

Tutustu tarkemmin siihen, millaisia vaihtoehtoja viisaudenhampaiden hoitoon on ja pyydä tarjous tämän sivuston kautta. Muista myös, että saat ilmaisen konsultaation ennen kuin päätät ottaa hoidon vastaan tai matkustaa Turkkiin.

Varaa aika viisaudenhampaan hoitoon johtavalta klinikalta

Viisaudenhampaan poisto - kuinka se tapahtuu?

Toimenpiteenä viisaudenhampaan poisto on erittäin helppo, nopea ja kivuton. Ennen toimenpiteen suorittamista tulee kuitenkin käydä läpi omat odotukset sekä se, mitä muita toimenpiteitä hampaasi vaativat ennen hoitojen aloittamista.

Konsultaatio klinikan kanssa

Ennen ajan varaamista tulee keskustella ammattilaisen kanssa siitä, millaisessa kunnossa suusi ja hampaasi ovat, ja millaiset odotukset sinulla on toimenpiteelle.

Viisaudenhampaan poisto ja muut edeltävät toimenpiteet

Ennen kuin hampaita voidaan hoitaa, niin tulee hoitaa selvittää missä kunnossa hampaat ovat. Esimerkiksi voi olla mahdollista, että hammaskivi tulee poistaa ja lisäksi tulee selvittää miten viisaudenhammas poistetaan.

Viisaudenhampaan poisto lyhyesti

Viisaudenhampaan poistoon päädytään, kun:

  • hammas ei mahdu puhkeamaan kunnolla,
  • viisaudenhammas on vaikea puhdistaa,
  • tulehduksia esiintyy toistuvasti,
  • röntgenkuvassa havaitaan ongelmia, kuten leukakystia.


Puhjennut hammas poistetaan vetämällä, kun taas puhkeamaton hammas poistetaan yleensä leikkauksella. Molemmissa tapauksissa saat huolellisen puudutuksen, jotta toimenpide on kivuton.

Milloin tietää, että viisaudenhammas vaatii hoitoa?

Viisaudenhampaat puhkeavat usein parikymppisenä, ja niiden tilanne onkin hyvä tarkastuttaa hammaslääkärillä viimeistään tuolloin. Mitä aiemmin mahdolliset ongelmat havaitaan, sitä helpompi ja vaivattomampi viisaudenhampaan poistosta yleensä tulee.

Mitä oireita viisaudenhammas aiheuttaa?

Viisaudenhampaat voivat aiheuttaa monenlaisia oireita, jotka ovat merkki siitä, että tulisi hakeutua hammaslääkäriin. Yleisimpiä oireita ovat muun muassa nämä seuraavat:

  • Kipu ja turvotus hampaan ympärillä: Tämä voi viitata perikoroniittiin eli ientulehdukseen, joka on yleinen viisaudenhampaiden ongelma.
  • Pahanhajuinen hengitys: Puhkeamaton viisaudenhammas voi kerätä bakteereja ja aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.
  • Märkävuoto: Märkävuoto ikenestä voi olla merkki tulehduksesta.
  • Vaikeudet avata suuta tai niellä: Turvonnut ien tai tulehdus voi vaikeuttaa suun avaamista sekä nielemistä.
  • Yleisoireet, kuten kuume: Joskus viisaudenhampaan tulehdus voi aiheuttaa kuumetta ja muita yleisoireita.


Nämä oireet voivat johtua siitä, että puhkeamaton viisaudenhammas on osittain yhteydessä suuonteloon. Tästä johtuen bakteerit aiheuttavat herkästi tulehduksen. Jos havaitset jonkin näistä oireista, varaa aika hammaslääkäriin.

Viisaudenhampaan poisto - milloin se on tarpeen?

Viisaudenhampaiden poisto on yleinen toimenpide, mutta sitä ei aina tarvita. Hammaslääkäri arvioi yksilöllisesti, onko viisaudenhammas poistettava vai voidaanko se jättää paikoilleen. Milloin viisaudenhammas poistetaan?

Viisaudenhampaan poistoon voi olla aihetta seuraavissa tapauksissa:

Puhkeamisongelmat
Hammas ei mahdu puhkeamaan kunnolla, jolloin se voi aiheuttaa kipua, turvotusta ja ientulehdusta.

Tulehdukset
Hampaan ympärillä esiintyy toistuvia tulehduksia, jotka voivat levitä muualle suuhun tai jopa elimistöön.

Suuonteloyhteys
Puhkeamaton hammas on osittain yhteydessä suuonteloon, jolloin bakteerit pääsevät aiheuttamaan tulehduksia.

Patologiset muutokset
Röntgenkuvassa näkyy muutoksia, jotka viittaavat esimerkiksi kystan muodostumiseen tai leukaluun vaurioitumiseen.

Milloin viisaudenhammasta ei tarvitse poistaa?

Joskus viisaudenhammas voidaan jättää paikoilleen, eikä se vaadi mitään toimenpiteitä. Viisaudenhampaalle ei yleensä tarvitse tehdä mitään, jos:

  • Se on oireeton ja täysin puhjennut.
  • Viisaudenhammas on luun sisällä eikä aiheuta oireita tai muutoksia.
  • Viisaudenhammas on hyödyllinen purennalle ja helposti puhdistettavissa.


On tärkeää muistaa, että jokainen tapaus on yksilöllinen. Jos sinulla on kysyttävää viisaudenhampaista, niin pyydä tarjous meiltä. Viisauden hampaan poisto hinta voidaan arvioida alustavasti, eikä tämä sido sinua mihinkään.

hammaslaminaatit naisella
Edullinen hammasimplantti

Muita tarjolla olevia palveluita

Hammaskruunut
Hammaskruunu on hampaan näkyvä osa, joka voidaan korvata keinotekoisella kruunulla, jos se on vaurioitunut. Hammaskruunuja ja -siltoja voidaan käyttää myös ehjän hammasrivistön rakentamiseen.

Hampaiden paikkaus
Hampaiden paikkaus on yleinen toimenpide, jossa reikiintynyt hammaskudos poistetaan ja korvataan paikalla. Paikkaus on nopea toimenpide, johon käytetään useita eri materiaaleja ja menetelmiä.

Hampaan poisto
Niiden hampaiden poisto, joita ei voida enää pelastaa.

Oikomishoidot
Oikomishoidolla korjataan purentavirheitä ja saadaan kaunis hammasrivistö. Löydä kauttamme edullisimmat oikomishoidot lapsille ja aikuisille.

Viisaudenhampaan poisto vetämällä

Jos hammas on täysin puhjennut, se voidaan poistaa yksinkertaisesti vetämällä. Toimenpide on nopea ja kestää yleensä vain muutaman minuutin. Kaikki tämä voidaan tehdä yleensä täysin kivuttomasti puudutuksen ansiosta.

Toisinaan viisaudenhammas puhkeaa normaalisti ja asettuu oikeaan asentoon muiden hampaiden joukkoon. Näissä tapauksissa poistaminen on helppoa ja nopeaa. Näissä tapauksissa hammaslääkäri voi poistaa puhjenneen viisaudenhampaan yksinkertaisesti vetämällä.

Miten viisaudenhammas poistetaan vetämällä?

Toimenpide alkaa paikallispuudutuksella, joka tekee alueesta tunnottoman. Kun puudutus on alkanut vaikuttaa, hammaslääkäri irrottaa hampaan ikenestä ja leukaluusta erityisillä pihdeillä. Hammas vedetään varovasti ulos ja poistokohta puhdistetaan. Tämä kestää yleensä vain muutaman minuutin, eikä se yleensä aiheuta potilaalle minkäänlaista kipua.

Mitä toimenpiteen jälkeen?

Poiston jälkeen voi esiintyä hieman verenvuotoa ja turvotusta, mutta oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä. Hammaslääkäri antaa sinulle ohjeet jälkihoitoon sekä tarvittaessa kipulääkitystä.

Jos epäilet, että viisaudenhammas tulisi poistaa, niin varaa aika hammaslääkäriin. Hampaat pitää ensin tutukia ja tarvittaessa tulee ottaa röntgenkuvat. Röntgenkuvien avulla voidaan arvioida hampaan asento ja mahdolliset ongelmat. Jos hammas on puhjennut normaalisti ja on helposti poistettavissa, niin vetäminen voi olla sopiva vaihtoehto.

Leikkauksellinen viisauden hampaan poisto

Joskus viisaudenhammas ei puhkea kokonaan tai se jää osittain ikenen alle piiloon. Tällöin sen poistaminen vaatii pienen kirurgisen toimenpiteen. Viisauden hampaan kirurginen poisto tehdään paikallispuudutuksessa eikä se yleensä ole kivulias.

Miten leikkaus tehdään?

  • Puudutus: Hammaslääkäri puuduttaa ensin leikkausalueen, jotta toimenpide on kivuton.
  • Viilto: Ikeneen tehdään pieni viilto, jotta hammaslääkäri pääsee käsiksi viisaudenhampaaseen.
  • Hampaan poisto: Hammaslääkäri irrottaa hampaan leukaluusta. Joskus hammas joudutaan jakamaan osiin, jotta se on helpompi poistaa.
  • Haavan sulkeminen: Lopuksi haava suljetaan ompeleilla.


Kuinka kauan leikkaus kestää?
Viisaudenhampaan poisto leikkauksella kestää yleensä 15–45 minuuttia. Leikkauksen kesto riippuu hampaan asennosta ja koosta. Leikkauksen jälkeen voi esiintyä kipua, turvotusta ja verenvuotoa. Hammaslääkäri määrää sinulle kipulääkitystä ja antaa ohjeet jälkihoitoon. Ompeleet poistetaan yleensä noin viikon kuluttua leikkauksesta.

Milloin leikkaus on tarpeen?

Viisaudenhampaan poisto leikkauksella on tarpeen usein seuraavissa tilanteissa:

  • Hammas on puhjennut vain osittain
  • Hammas on väärässä asennossa
  • Hammas aiheuttaa kipua tai muita oireita


Jos sinulla on kysyttävää viisaudenhampaan poistosta, niin varaa aika hammaslääkäriin tai pyydä tarjous toimenpiteestä.

Viisaudenhampaan poiston jälkihoito

Jotta toipuminen viisaudenhampaan poistosta olisi mahdollisimman nopeaa ja ongelmatonta, niin tulee ottaa huomiota muutamiin seikkoihin. Noudattamalla näitä seuraavia ohjeita voit edistää haavan paranemista ja varmistaa, että toivut viisaudenhampaan poistosta nopeasti ja mukavasti:

  • Kiinnitä erityistä huomiota tähän ensimmäisen vuorokauden aikana:
    • Vältä kuumia juomia ja ruokia, sillä ne voivat ärsyttää haavaa ja lisätä verenvuotoa.

  • Muutaman päivän ajan leikkauksen jälkeen:
    • Lepää ja vältä raskasta fyysistä rasitusta. Liikunta voi nostaa verenpainetta ja lisätä verenvuotoriskiä.
    • Huuhtele suu hammaslääkärin ohjeiden mukaan erityisellä suuvedellä. Tämä auttaa pitämään haavan puhtaana ja ehkäisemään tulehduksia.
    • Käytä tarvittaessa särkylääkettä kivun hallintaan. Kysy hammaslääkäriltä sopivaa lääkitystä.


Toisinaan oireet saattavat jatkua pidempään kuin odotetaan. Muun muassa seuraavissa tapauksissa tulee ottaa yhteys hammaslääkäriin:

  • Kipu tai turvotus pahenee usean päivän jälkeen
  • Haavasta vuotaa verta runsaasti
  • Kuume nousee
hammasharja ja lasi

Mitä tulee tehdä, jos toimenpide pelottaa?

On täysin normaalia, että viisaudenhampaan poisto jännittää. Monet ihmiset kokevat hammaslääkärikäynnit epämiellyttäviksi, ja varsinkin leikkaukset voivat herättää pelkoa. Onneksi hammaslääkärit ovat tottuneet kohtaamaan pelkopotilaita ja osaavat auttaa sinua rentoutumaan.

Miten pelkoa voi lievittää?

  • Keskustele hammaslääkärin kanssa: Kerro rehellisesti, että pelkäät ja voit kysyä kaikista asioista, mitkä mietityttää toimenpiteessä. Hammaslääkäri voi selittää toimenpiteen kulun ja vastata kysymyksiin, joka voi auttaa vähentämään jännitystä.

  • Rauhoittava esilääkitys: Jos jännitys on voimakasta, niin voit pyytää hammaslääkäriltä rauhoittavaa esilääkitystä. Se auttaa sinua rentoutumaan ennen toimenpidettä.

  • Nukutus: Tarvittaessa viisaudenhampaan poisto voidaan tehdä myös nukutuksessa. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos pelko on erittäin voimakas tai jos toimenpide on monimutkainen.


Muista:

  • Et ole yksin: Hammaslääkäripelko on yleistä, eikä sitä tarvitse hävetä.
  • Turvallisuus: Viisaudenhampaan poisto on rutiinitoimenpide, jonka riskit ovat erittäin pieniä.
  • Avoin kommunikaatio: Kerro hammaslääkärille tuntemuksista, jotta hän voi ottaa ne huomioon.
    Tärkeintä on, että tunnet olosi turvalliseksi ja mukavaksi toimenpiteen aikana. Älä epäröi kysyä apua tai kertoa peloistasi.


Hammaslääkärin tehtävä on huolehtia siitä, että saat parasta hoitoa sekä varmistaa, että toimenpide sujuu mahdollisimman mukavasti.

Usein kysytyt kysymykset

Ei. Toimenpide tehdään aina puudutuksessa, joten itse toimenpide ei satu. Sen jälkeen voi toisinaan olla pientä särkyä.

Noudata hammaslääkärin antamia ohjeita, esimerkiksi sinua voidaan pyytää ottamaan kipulääkitys ennen toimenpidettä.

Tavallinen poisto paranee parissa päivässä ja leikkauksellinen viisaudenhampaan poisto vaatii yleensä 2–4 päivää toipumisaikaa.

Toimenpiteen jälkeen tulee vältä kuumaa ruokaa ja raskasta liikuntaa sekä huuhdella suu hammaslääkärin antamien ohjeiden mukaan.

Hanki kaunis hymy edulliseen hintaan johtavalta klinikalta
Tämä nettisivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.