Juurihoidot
Juurihoito tehdään usein silloin, kun hampaan ydin on tulehtunut, kuollut tai vahingoittunut pysyvästi. Juurihoidossa tehdään hammasytimen puhdistus ja desinfiointi. Tulehdus voi johtua monista asioista, kuten tapaturmasta tai hoitamattomasta reiästä hampaassa. Juurihoidon vaativa tulehdus on erittäin tärkeää hoitaa kuntoon, sillä se vaikuttaa niin suun kuin koko muunkin kehon terveyteen. Lue tarkemmin, miten hoito tehdään ja missä tapauksissa se on tehtävä! Voit pyytää tarjouksen toimenpiteeseen kauttamme saadaksesi parhaan mahdollisen hinnan.

Juurihoidot edullisesti kauttamme
Juurihoidon hinta vaihtelee monen asian mukaan. Eri klinikoilla on erilaiset hinnat, jotka vaihtelevat usein noin 280-400 euron välillä Suomessa. Kela-korvaus laskee hintaa muutaman kymmenen euron verran. Kannattaa huomioida, että hammaspalveluiden – kuten juurihoidon – hinnat voivat olla ulkomailla huomattavasti edullisemmat. Monet matkustavatkin etenkin Turkkiin hammashoitoja varten, sillä samasta hoidosta saatava alennus voi olla jopa satoja euroja Suomeen verrattuna.
Hampaiden hoidattaminen Turkissa voikin säästää rahaa Suomen verrattuna jopa matka- ja matkustuskulutkin mukaan laskettuna. Lisäksi hoitoon pääsee usein Suomea nopeammin. Edullisin juurihoidon hinta löytyykin parhaiten tämän sivuston avulla – pyydä siis itsellesi tarjous!
Hinta vaihtelee aina myös toimenpiteen mukaan. Esimerkiksi juurihoidolla, paikkauksella ja muilla hammastoimenpiteillä voi olla erisuuruiset hinnat. Maksettava kokonaishinta kasvaa sitä suuremmaksi mitä enemmän toimenpiteitä potilaalle on tehtävä. Toimenpiteiden määrä ja tarkka hoitosuunnitelma ovat aina yksilöllisiä, joten tarkan hinta-arvion saakin yleensä vasta hammaslääkärissä henkilökohtaisesti käydessään.
Juurihoidon tekeminen turkkilaisella klinikalla
Turkissa on Suomea edullisempi hintataso, jonka vuoksi esimerkiksi hammaspalvelut, majoittautuminen ja monet muutkin asiat ovat selvästi Suomea edullisempia. Esimerkiksi viikonkaan oleskelu maassa ei siksi ole monien budjetille kallista. Hammashoidot vaativatkin usein parin tai muutaman päivän oleskelua Turkissa. Turkkilaiset klinikat ovat myös keskittyneet usein kaupunkeihin, joihin on hyvät kulkuyhteydet ulkomailta käsin.
Yksityiset turkkilaiset hammasklinikat ovat hyvin korkealaatuisia ja nykyaikaisia. Henkilökunta on myös tietenkin asianmukaisesti koulutettua ja heillä on usein jopa vuosikymmenten kokemus alaltaan. Hammashoitojen taso vaihtelee kuitenkin jonkin verran maassa, joten valitsemastaan klinikasta kannattaa ottaa huolellisesti selvää etukäteen. Tämä sivusto auttaa sinua löytämään helposti ja nopeasti Turkin parhaimmat ja edullisimmat hammasklinikat!
Milloin juurihoitoa tarvitaan?
Juurihoitoa tarvitaan silloin, kun hammasydin on tulehtunut. Tulehdus voi olla myös levinnyt hampaan juuriin ja jopa leukaluuhun asti. Leukaluuhun edennyt vaiva voi aiheuttaa ilman hoitoa vakavia pään ja kaulan tulehduksia.
Hampaan tulehtuminen johtuu yleensä pitkälle edenneestä reikiintymisestä, mutta syynä voi olla myös esimerkiksi tapaturma. Sellainen voi olla vaikkapa hampaaseen osunut kova isku. Joskus jopa ylenpalttinen purentarasitus voi johtaa tulehtumiseen.
Hammas voi myös toipua lievästä hampaan ytimen ärsytyksestä. Pidempään jatkunut ärsytys kuitenkin voi aiheuttaa palautumattoman hampaan tulehduksen. Hammas voi mennä sen seurauksena osittain tai jopa kokonaan kuolioon, jolloin hampaassa ei ole normaalia verenkiertoa tai hermoja. Hammas kannattaa siis näyttää hammaslääkärille hyvissä ajoin ja hammastarkastuksissa kannattaa muutenkin käydä säännöllisesti oireettoman tulehduksen varalta, jotta hammas voidaan varmasti pelastaa.
Toimenpiteen kulku
Juurihoidot eivät ole potilaalle lainkaan kivuliaita, jos käytössä on asianmukaiset puudutukset, mutta toimenpiteeseen kuluu jonkin verran aikaa.
Suun tutkiminen
Ennen hoidon aloittamista hammas ja suu tutkitaan. Sen avulla varmistutaan juurihoidon tarpeellisuudesta ja varaudutaan mahdollisiin ongelmiin. Ennen hoitoa otetaan myös tarvittavat röntgenkuvat.
Juurihoito
Juurihoitoon kuuluu monta vaihetta, minkä vuoksi hoito vaatii lähes aina useamman kuin yhden käyntikerran. Yleensä vaaditaan kaksi käyntiä. Käyntikerrat kestävät usein noin 30-90 minuuttia käyntiä kohti ja juurihoitoja tekevät lähes kaikki yleishammaslääkärit. Vaativammat juurihoidot tekee kuitenkin juurihoitoihin perehtynyt erikoishammaslääkäri.
Hoidon aikana hammasydinontelo puhdistetaan ja desinfioidaan mikrobeista ja tulehtuneesta kudoksesta. Mikrobit sekä tulehtuneet kudokset poistetaan kemiallisesti vaikuttavilla huuhteluaineilla ja juurihoitoneuloilla. Tämän jälkeen hammasydinontelo täytetään juurentäytemateriaalilla sen vuoksi, että mikrobit eivät pääsisi infektoimaan juurikanavia uudelleen. Lopuksi hammas vielä paikataan tiiviillä täytteellä.
Toimenpiteen jälkeen
Kannattaa huomioida, että hampaaseen joudutaan lähes aina laittamaan lääkeaine infektion paranemiseksi. Lääkkeen on oltava hampaassa 1–2 viikkoa. Vasta tämän jälkeen voidaan tehdä juurentäyte.
Lisäksi hampaat ovat usein kruunuosastaan jo niin pahasti vaurioituneet, että hammas vielä kruunutetaan juurihoidon jälkeen. Hampaaseen voidaan siis laittaa hammaskruunu, joka peittää ja suojaa hampaan vaurioitunutta osaa.
Juurihoidon jälkeen ei tarvita sairaslomaa. Voit siis mennä heti töihin tai palata normaaliin arkeen. Ainoastaan puudutus voi vaikeuttaa tiettyjä asioita vielä toimenpiteen jälkeenkin. Tällöin voi esimerkiksi purra vahingossa poskeen tai juomat voivat valua suusta vaatteille.
Tulehduksen ja hampaan paraneminen
Tulehduksen paraneminen voi viedä jopa useamman kuukauden. Paraneminen riippuu tulehduksen laajuudesta ja vaikeusasteesta, yleisestä terveydentilasta ja hampaan rakenteesta. Paranemista seurataan jälkikäteen niin oireiden kuin röntgenkuvienkin perusteella.
Juurihoidon lisänä käytetään joskus myös antibiootteja, mutta hammasytimen tulehdus ei parane pelkästään lääkehoidolla, eli juurihoito tai hampaan poisto tarvitaan joka tapauksessa.
Juurihoidolla hoidetun hampaan ennuste on hyvä. Hoidettu hammas myös toimii ja kestää yhtä hyvin kuin vaikkapa yksittäinen implanttikin. Säännölliset hammastarkastukset ovat myös entistäkin tärkeämpiä juurihoidon jälkeen, sillä juurihoidetussa hampaassa ei ole hermoa, eli se ei enää tunne kipua. Se voi siitä huolimatta reikiintyä.

Juurihoidot vs. hampaan poisto
Juurihoidot kannattaa suorittaa vain silloin kun juurihoidettavasta hampaasta on potilaalle hyötyä. Hammasta ei aina voida tai sitä ei kannata juurihoitaa. Hampaan poisto voikin olla parempi vaihtoehto etenkin seuraavissa tapauksissa:
- Hammas on niin pahasti vaurioitunut, että sitä ei pystytä juurihoidon jälkeen paikkaamaan
- Hampaan juuressa on halkeama
- Hampaasta ei ole hyötyä potilaalle – hammas esimerkiksi on viisaudenhammas
- Hammas on parodontiitin tai jokin muun syyn vuoksi heikosti leukaluuhun kiinnittynyt
Oma hammaslääkäri osaa aina kertoa ennen hoitoa tehtävien tutkimusten perusteella, onko juurihoito itselle paras ratkaisu sekä kertoa muista mahdollisista vaihtoehdoista. Potilaan toiveet otetaan tietenkin myös huomioon hammashoitoihin liittyvissä asioissa.
Juurihoidot hammaslääkäripelkoisille
Moni pelkää hammaslääkäriin menemistä ja lisäksi monia hammashoitoja enemmän nimenomaan juurihoitoja. Juurihoidot eivät kuitenkaan välttämättä satu lainkaan. Potilaat saavat puudutuksen, joka estää kivun. Joskus särky myös loppuu heti, kun hammas avataan ja tulehduksen paine pääsee purkautumaan.
Toimenpide voidaan kuitenkin tehdä myös nukutuksessa, jos hammaslääkäripelko on paha. Rentouttava esilääke on myös vaihtoehto joissain tapauksissa.
Toimenpiteen jälkeen voi tulla jälkisärkyä, mutta kaikki potilaat eivät kärsi siitäkään. Osalla potilaista hammas voi olla pari päivää kipeä ja tarvittaessa kipua voikin lievittää särkylääkkeillä. Hammaslääkäri voi myös kirjoittaa reseptin lääkkeitä varten.

Usein kysytyt kysymykset
Juurihoidossa tehdään tulehtuneen hammasytimen puhdistus ja desinfiointi.
Juurihoito maksaa Suomessa usein noin 300-400 euroa, mutta Turkissa hinta voi olla reilusti vähemmän.
Juurihoito ei välttämättä satu, sillä hyvä puudutus estää kivun. Jälkisärkyä voi kuitenkin olla pari päivää.
Juurihoidot ovat monien muiden hammashoitojen tavoin Turkissa hyvin edullisia Suomeen verrattuna.
Infektoituneet hampaat on juurihoidettava tai poistettava. Mikäli ne jätetään suuhun, ne voivat aiheuttaa terveysriskin.
Hammas voi oireilla eri tavoin tai olla oireeton. Hammastarkastuksissa tulisi käydä säännöllisesti ja viimeistään oireiden tullessa pitäisi ottaa yhteyttä hammaslääkäriin. Hampaan juuren tulehdus näkyy myös röntgenkuvassa.