Hampaiden valkaisu

Saa valkoiset hampaat ja kaunis hymy edullisesti
Kaunis, valkoinen hymy on jokaisen haluama asia. Omat hampaat voivat kuitenkin olla kaukana kauniin valkoisista hampaista monestakin eri syystä. Onneksi hampaiden värjäymiin voidaan vaikuttaa useiden turvallisten ja nykyaikaisten valkaisukeinojen avulla. Tutustu seuraavaksi siihen, kuinka hammasklinikat tekevät hampaiden valkaisuja ja kuinka hampaiden valkaisu on mahdollista saada edullisesti.

Edullisempi hampaiden valkaisu kauttamme

Hampaiden valkaisu hinta voi yltää tapauksen ja klinikan mukaan aina vajaasta 100 eurosta useisiin satoihin euroihin saakka Suomessa. Valkaisun loppuhinnaksi voi esimerkiksi tulla jopa 400 euroa. Lisäksi kaikki muut tarvittavat toimenpiteet, kuten hampaiden puhdistus ja hammaskiven poisto laskutetaan erikseen. Hampaissa ei myöskään saa olla hammaskiven lisäksi ientulehdusta tai reikiä ennen valkaisua. Ne on siis hoidettava myös hammasklinikalla ennen varsinaista valkaisua.

Hampaiden valkaiseminen on kauttamme huomattavasti Suomen hintoja edullisempi! Vertaile luotettavia klinikoita tämän sivuston kautta ja osallistua niiden tarjoamaan ilmaiseen konsultaatioon. Hampaiden valkaisu hinta voi joskus tulla jopa matka- ja majoituskulut mukaan luettuna edullisemmaksi ulkomailla kuin Suomessa.

Hampaiden valkaisu hinta arvioidaan aina tarkemmin sen jälkeen kun alkututkimus on tehty. Tällöin päätetään juuri kyseiselle asiakkaalle sopiva menetelmä sekä se, täytyykö ennen varsinaista valkaisua hoitaa hampaita muilla tavoin. Muun muassa kaikki nämä asiat vaikuttavat lopulliseen hintaan.

hampaiden valkaisu edullisesti

Valkaise hampaasi turkkilaisella klinikalla

Monet matkustavat Turkkiin valkaisemaan hampaitaan ja teettämään monia muita hammashoitoja maan edullisten hammashoitojen vuoksi. Turkkilaiset klinikat tarjoavat edullisista hinnoistaan huolimatta aivan yhtä ammattitaitoisen henkilökunnan sekä modernit laitteet, tilat ja hammashoidot kuin muidenkin maiden hammasklinikat. Hammasklinikat ovat myös tottuneet turisteihin, joten ne saattavat tarjota ulkomailta saapuville asiakkaille monia muitakin palveluita, kuten apua majoittautumiseen sekä tulkkauspalveluita.

Etenkin tehovalkaisut voivat olla kevytvalkaisuja selvästi kalliimpia. Varsinkin tällaisten hoitojen suhteen kannattaa siis harkita edullisempaa turkkilaista klinikkaa suomalaisen klinikan sijaan.

Tutustu tarkemmin siihen, millaisia vaihtoehtoja hampaiden valkaisuun on ja pyydä tarjous tämän sivuston kautta. Muista myös, että saat ilmaisen konsultaation ennen kuin päätät ottaa hoidon vastaan tai matkustaa Turkkiin.

Varaa aika hampaiden valkaisuun johtavalta klinikalta

Hampaiden valkaisu -toimenpide ja menetelmät

Toimenpiteenä hampaiden valkaisu on erittäin helppo, nopea ja kivuton. Ennen toimenpiteen suorittamista tulee kuitenkin käydä läpi omat odotuksesi sekä se, mitä muita toimenpiteitä hampaasi vaativat ennen valkaisun tekemistä.

Konsultaatio klinikan kanssa

Ennen ajan varaamista tulee keskustella ammattilaisen kanssa siitä, millaisessa kunnossa suusi ja hampaasi ovat, ja millaiset odotukset sinulla on toimenpiteelle.

Hampaiden puhdistus ja muut edeltävät toimenpiteet

Ennen kuin hampaita päästään valkaisemaan, tulee hoitaa hampaiden puhdistus klinikalla. Esimerkiksi hammaskivi tulee poistaa hampaista sekä muut epäpuhtaudet, jotta saataisiin aikaan mahdollisimman hyvä lopputulos.

Eri hampaiden valkaisu -menetelmät

Hampaiden valkaisemiseen on useita menetelmiä. Tarjolla on niin kotona kuin klinikallakin tehtäviä menetelmiä. Hampaiden valkaisu klinikalla on usein tehokkaampaa, nopeampaa ja onnistuu yhdellä kertaa, kun taas kotona voi joutua tekemään sen asteittain.

Klinikalla tehtävät valkaisumenetelmät poikkeavat toisistaan lähinnä valkaisussa käytettävien valottimien ja valkaisuaineiden osalta. Vaihtoehtona on tosin myös tahna- tai soodapuhdistus. Valkaisu voidaan toteuttaa klinikalla hampaiden tehovalkaisuna tai kevytvalkaisuna jokaisen asiakkaan tilanteen mukaan. Kevytvalkaisua käytetään usein myös ylläpitovalkaisuna.

Hampaiden valkaisu tehdään usein toimenpiteenä, jossa käytetään lamppua apuna tehostamassa lopullista tulosta. Tällöin hampaiden pinnalle levitetään valkaisuaine ja suojataan samalla huolellisesti suun limakalvot. Tämän vuoksi valkaisuaine saa olla voimakkaampaa kuin kotona käytettävä aine. Klinikalla tehtävässä valkaisussa lopputulos on myös heti nähtävissä kun valkaisugeeli poistetaan hampaista.

Kannattaa ottaa huomioon myös se, että kotona itse tehtävä valkaisukin aloitetaan hammasklinikan vastaanotolta. Hampaista nimittäin otetaan jäljennökset, joiden perusteella tehdään yksilölliset lusikat. Niitä käytetään kotona hampaita valkaistaessa yhdessä valkaisuaineen kanssa. Kotona valkaiseminen voi kuitenkin viedä päiviä tai jopa viikkoja halutun lopputuloksen saamiseksi, kun taas hammasklinikalla se onnistuu noin 1,5 tunnissa.

Muut hampaiden valkaisu ja puhdistus -toimenpiteet

Hampaiden valkaisuun voi sopia myös tahna- tai soodapuhdistus. Soodapuhdistus eroaa valkaisusta sillä, että soodapuhdistuksessa vaikuttava aine puhdistaa hampaan pinnan, mutta valkaisussa aine taas vaalentaa hampaan pinnan alla olevan hammasluun.
Puhdistuksen avulla saadaan niin pinnalliset värjäymät kuin plakkikin puhdistettua. Lisäksi tämä menetelmä sopii erittäin monille. Hoitoon hakeutuvan on kuitenkin syytä ottaa huomioon, että soodapuhdistuksessa käytettävä jauhe pöllyää. Hoito ei siis välttämättä sovi esimerkiksi vaikeaa astmaa sairastaville. Se ei myöskään ole aina paras vaihtoehto vihlovista hampaista kärsiville.

Ennen puhdistusta on poistettava hammaskivi. Se voidaan tehdä puhdistuksen yhteydessä tai erillisenä toimenpiteenä. Itse puhdistustoimenpide on hyvin nopea. Siinä käytetään jauhepuhdistinta, jonka kärjestä puhalletaan hampaan pinnalle veden, paineilman ja hienorakeisen jauheen sekoitusta. Tällöin hammas puhdistuu. Lopuksi suu huuhdellaan huolellisesti.

Soodapuhdistuksessa voidaan käydä säännöllisesti, jolloin hoitoväli arvioidaan jokaisen asiakkaan kohdalla henkilökohtaisesti.

Kenelle hampaiden valkaisu sopii?

Hampaiden valkaisu on toimenpide, joka sopii monille. Etenkään raskaana oleville ja alaikäisille valkaisua ei silti suositella.

Lisäksi aina valkaisua ei pystytä tekemään. Joskus hampaan oma kiille voi olla niin vaurioitunut vaikkapa runsaan limonadin juonnin seurauksena, että valkaisu ei enää onnistu. Tällöin voit keskustella hammasklinikan asiantuntijan kanssa muista vaihtoehdoista.

Valkaisua kannattaa myös harkita jo ennen kuin hampaiden etualueelle tehdään paikkauksia tai proteettista hoitoa. Paikat voidaan tarvittaessa vaihtaa vaaleammiksi valkaisun jälkeen, mutta kruunujen, laminaattien ja siltojen väri pysyy ennallaan.

Itse valkaisumenetelmä valitaan jokaiselle henkilökohtaisesti sopivaksi, sillä jokainen menetelmä ei sovi jokaisen tilanteeseen. Esimerkiksi soodapuhdistus on usein järkevin vaihtoehto silloin, kun hampaassa on vain pinnallisia värjäymiä. Oikealla laserilla tehty valkaisu taas on todistetusti paras menetelmä hampaiden värjäytymien poistoon. Sitä käytetään etenkin kun hampaista halutaan selkeästi valkoisemmat, kun edellisestä valkaisukerrasta on paljon aikaa tai hampaat valkaistaan ensimmäistä kertaa.

nainen suunnittelee hampaiden valkaisua

Mikä aiheuttaa hampaiden värjäymiä?

Hampaiden värjäymiä voivat aiheuttaa esimerkiksi värjäämät elintarvikkeet. Niitä ovat etenkin kahvi, tee, virvoitusjuomat, punaviini, tietyt marjat, värjäävät mausteet sekä tupakointi ja nuuskan käyttö.

Hampaiden värjäytyminen ei kuitenkaan aina johdu elintarvikkeista. Reikiintyminen, liika fluorin saanti, kiilteen kehityshäiriöt sekä jopa tietyt sairaudet voivat muuttaa hampaan väriä.
Hampaiden värjäytymiseen ei siis aina voi itse vaikuttaa. Elintarvikkeiden tapauksessa värjäytymistä voi kuitenkin ehkäistä jo etukäteen vähentämällä esimerkiksi kahvin juontia.

Hampaiden valkaisun lopputulos

Valkaisutulosten pysyvyys valkaisun jälkeen on yksilöllistä. Siihen vaikuttavat hampaiden rakenne, elintavat ja suunhoitotavat. Hampaista kannattaa myös pitää hyvää huolta päivittäin säilyttääkseen lopputuloksen mahdollisimman pitkään. Hampaiden valkaisun jälkeen tulee lisäksi välttää esimerkiksi värjääviä ruoka-aineita ja juomia kahden vuorokauden ajan. Joskus aika voi olla myös lyhyempi hoitomenetelmien mukaan.

Valkaisua voidaan tarvittaessa ylläpitää ylläpitovalkaisuilla. Sopivasta ylläpitovalkaisun ajankohdasta tulee keskustella hammasklinikan henkilökunnan kanssa. Ylläpitovalkaisu voidaan tehdä aikaisintaan puolen vuoden kuluttua valkaisun jälkeen. Valkaisun lisäksi myös esimerkiksi soodapuhdistus voidaan uusia tarvittaessa.

hampaiden valkaiseminen miehellä

Usein kysytyt kysymykset

Hampaiden valkaisu sopii lähes kaikille, mutta ei kuitenkaan onnistu aina, jos hampaan oma kiille on vaurioitunut.

Hampaita saattaa vihloa valkaisun jälkeen, mutta se menee yleensä ohi muutamassa päivässä.

Hampaiden valkaisu maksaa Suomessa usein vajaasta 100 eurosta jopa noin 400 euroon saakka. Valkaisun voi saada ulkomailta huomattavasti edullisemmin.

Hampaat voivat värjäytyä useista eri syistä. Esimerkiksi eri elintarvikkeet, kuten kahvi ja punaviini sekä muun muassa kiilteen kehityshäiriöt värjäävät hampaita.

Hampaiden asteittainen valkaisu voi onnistua kotonakin. Se on kuitenkin huomattavasti tehottomampaa ja hitaampaa kuin klinikalla valkaisu.

Hammaspalvelut esimerkiksi Turkissa voivat olla jopa monin verroin Suomea edullisempia. Tarkemmat hinnat vaihtelevat klinikan mukaan. Pyydä sivustomme kautta itsellesi tarjous Turkin hammashoidoista!

Hanki kaunis hymy edulliseen hintaan johtavalta klinikalta
Tämä nettisivusto käyttää evästeitä taatakseen parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.